Monthly Archives: August 2006

Kitab Kebanggaan Melayu

“Takkan Melayu Hilang Di Dunia” – Dato’ Laksamana Hang Tuah. Mungkin bertitik tolak dari itu lah .. aku rasa.. Ibnu Yusof mencatatkan sedikit ilmunya untuk dijadikan tantapan dan pedoman kita semua.. ( yang bekeluarga dan bakal bakal pengantin) . Buku … Continue reading

| 9 Comments

K3B:Tips:Last Session

Kalau kita pakai nero burner .. biasanya dia akan detect kalau cd yang kita masukkan tu sama ada dah ada content atau kosong.. kalau dah ada isi dalam cd tu .. kita boleh tambah data dalam cd tu melalui fungsi … Continue reading

Posted in computers, Free Software, Komputer, Linux, Tips & Trick | 1 Comment

Halaju Kebangsaan Yang Sepatutnya

| Leave a comment

Menempuh Hari Bahagia

Berakhirlah sudah zaman bujang trang tang tang.. namun perjalanan hidup mesti diteruskan jua.. walau apa pun halangan mendatang.. esok pasti ada peluang untuk hambaMu yg kerdil ini. Moga Kau berikan aku kekuatan menempuh onak dan duri kehidupan. Menyebarkan ilmu yang … Continue reading

| 4 Comments

Resume sehelai kertas

member aku yang balik ngaji di Wales UK dulu ada bagi tau aku pasal resume sehelai kertas. dia cakap kalau nak mintak kerja kat sana, kalau hantar resume dua tiga helai kertas..masuk dalam tong sampah la jawabnya resume tu .. … Continue reading

Posted in kerja, pengetahuan am, Umum | Tagged , , , , , , , , | 23 Comments