Monthly Archives: March 2007

Bootvis

Ari nih, aku nak test software nih kat windows… nak tengok .. laju tak booting .. kat forum putera cadang software nih ..untuk lajukan boot… ada tutorial dan software tu skali kat sini

Posted in Komputer | 2 Comments

Selimut Puteh

Aku tengok ramai yang carik lagu lagu nasyid lama nih .. antara yang org carik adlaah lagu selimut puteh.. ( selimut putih ) .. kalau cari guna keyword selimut putih mmmg payang skit nak jumpe.. tapi kalau carik guna keyword … Continue reading

Posted in Komputer | 6 Comments

chm Viewer

Kalau dalam windows .. file help ( chm ) nih boleh buka dengan selamber ajer… klik ajer file yang bertanda seruan tu .. dah boleh baca help file dan blh nevigate page page dia.. dalam linux plak , ada banyak … Continue reading

Posted in Komputer | Leave a comment

Yet Another PDF Viewer

Windows Only: kecik ajer windows dia.. http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/

Posted in Komputer | Leave a comment

Ipcop Firewall

aku terima email dari seorang kawan pagi nih, dia suruh aku terangkan bab ipcop nih dari A-Z . Malangnya aku pulak tak de pc kosong untuk test benda nih. Aku rasa documentation dia pun dah cukup terperinci menerangkan dari bab … Continue reading

Posted in Komputer | Leave a comment