Monthly Archives: April 2007

Relay Ajax

Relay : Ajax Directory Manager adalah berasaskan php scripting.. anda boleh setup sendiri kat server atau hosting anda bagi memudahkan share data.. Berikut adalah fitur dia drag-n-drop files and folders dynamic loading file structure upload progress bar thumbnail view, including … Continue reading

Posted in Komputer | 1 Comment

Knowledge Is Power

Minggu lepas ada sorang kawan tanya aku pasal website flazX.com .. dia cakap tak jumpe link untuk download buku.. aku cakap ada… siap link kan tutorial yang aku dah buat dulu kat dia..pastu dia cakap . tak ada jugok.. siap … Continue reading

Posted in Komputer | 2 Comments

Poster Tutorial Install Ubuntu 7.04

ada budak KL buat poster bergambar menceritakan cara bagaimana nak install ubuntu 7.04 step by step .. kira ok aaaa..gambar bapok besor ..so aku sediakan link ajer lah http://img401.imageshack.us/img401/370/ubuntu704experienceindier2.jpg owner dia nama hanief laman dia http://indiecom.net/

Posted in Komputer | 7 Comments

FFmpeg mpeg2 DVD movie

petang nih ada member aku datang menapak kat office.. dia tanya aku cam mana nak buat movie avi jadik mpeg2 untuk diburnkan dalam DVD . oleh kerana aku tak de  DVD burner so aku tak leh test la benda tu … Continue reading

Posted in Komputer | 1 Comment

Untuk Bonda Tercinta

Lama benar aku cari lagu nih…akhirnya semalam jumpe lagu nih, agak lama tidak berkumandang di corong corong radio serarang nih. Lagu ini dibawakan oleh Orkes Sinar Murni yang sezaman dengan Al jawaher dan juga al mizan . Kalau di cari … Continue reading

Posted in Adab, lagu, nasyid, Petua Rumahtangga, Rumahtangga, Umum | 9 Comments