Rantai Besi

Aku ke kedai hardware berhampiran dengan office aku .. beli rantai besi .. nak ikat motor 2 bijik kat umah. Moto EX tu.. mmg bebudak rempit terliur punye.

Pagi tadi,time aku nak g kerja, jiran aku bagi tau, dalam pukul 3 pagi tadi, ada org berlegar legar sekitar rumah sewa aku. Nasib baik jiran sebelah sedar.

Aku cakap kat budak yang jaga kedai tu, nak beli rantai besi, kalau ada wak mari la buleh semeter dua.. Budak yang jaga kedai tu cakap, rantai nih tak leh beli ikut meter… ..hukhukhuk … aku ingatkan bleh beli ikut meter macam aku beli wayar eletrik yang warna hitam merah tu..

Rantai besi nih kena beli ikut timbang kilo la bang.. cakap budak yang jaga kedai hardware tu kat aku.. ooo0o0ooo timbang kilo.. control control,

aku tanye lagi, berape sekilo, dia carik tokey dia. nak compirm harga kut.. pah tu dia mari balik kat aku .. kata dia .. RM 10 sekilo.. emm doh, wak marilah buleh semeter.. pah tu kita timbang aahh…

kena kena sekilo sungguh. pah, aku bayor la 10 hinggit.. terbang pitis aku  .. aya….

About these ads

About hardyweb

Name : Adi Location : K Terengganu Occupation : Computer
This entry was posted in Komputer. Bookmark the permalink.

3 Responses to Rantai Besi

  1. irwan007 says:

    bro..moto tu letak lm peti besi..
    budak2 nk mencuri rmai kt luar tu..

  2. choks says:

    Di, sama la ngan aku dulu pong,
    aku pun penah mintak rantai besi semeter, pahtu tokey tuh kater nok beraper kilo, aku ingat dia wat lawok jah kat aku, mula rasa tensen nih, pastu dia amik playar besar , kerat timbang, hu hu hu, baru aku perasan yg rantai besi nih, org kira ikut berat…satu ilmu baru dlm idup aku…

  3. BOB BERAPI says:

    RANTAI BESI SATU HAL… MANGGA PULAK SATU HAL….
    KALU RANTAI 1 MOTO TAPI PAKAI MANGGA SOLEX YG JUAL KAT PASAR MALAM DOK GUNA SKEPENG…
    NOK MOLEK MUNG CARI MANGGA JENIS 3 BULATAN (TRI-CIRCLE) YANG HARGA RM 30 KEATAS….
    TAPI NAK BELI MANGGA PON KENA AGAK2 LER LUBANG TU MUAT KE DOK…
    JADI MACAM AKU DULU… TERBANG RM KENA BELI RANTAI BARU PLAK..HUHU…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s