Monthly Archives: May 2007

Veoh.com Tips

dulu aku selalu download file flv cite naruto kat youtube.. tapi oleh kerana aku tengok file dari youtube kurang berkualiti . aku beralih arah ke Veoh.com .. file dia cun gile. walaupun audio dia kurang memuaskan tapi kira ok lah. … Continue reading

Posted in Komputer | 6 Comments

rapidshare tips

pagi nih aku guna The Grabber untuk download file dari rapidshare.de . Aku terfikir, antara server server dkt rapishare tu ..seperti taliasenora, cogen dan sebagainya.. yang mana paling dekat dengan malaysia dan paling best ? aku try test satu persatu … Continue reading

Posted in Komputer | 2 Comments

Wow 4 Mbps

Gambar di edit guna GIMP dan Inkscape.. huhu throttle = diaorg guna CISCO untuk sekat sebarang penggunaan torrent client seperti bitorrent, utorrent dsb .  korang akan dapati semasa guna utorrent contohnya, first time korang start download.. kbps dia akan melambug … Continue reading

Posted in Komputer | 2 Comments

Blu-Ray Disk and burner

first of all.. aku rasa aku dah postkan dulu pasal blu-ray nih .. oleh kerana sorang kawan kite nak tau lebih pasal blu-ray .. aku buat research skali lagi berkenaan dengan benda alah nih . first . kita tengok kat … Continue reading

Posted in Komputer | Leave a comment

Switch

murah gile switch skrg .. aku ingat dua tahun dulu .. 16 port .. mau dalam 400 lebih harga dia… sekarang nih dah 200 lebih .. fuh… yang 8 port lagi lah murah… bawah seratus.. btw .. network kat office … Continue reading

Posted in Komputer | Leave a comment