Monthly Archives: December 2007

Bypass 10 Connection Limit XP/W2k

Windows XP membatasi koneksi yang terjadi pada suatu waktu sebanyak 10 koneksi. Contohnya sharing file pada komputer 1a hanya dapat diakses oleh 10 client saja. Untuk mengatasinya… Dari menu run ketik gpedit.msc Local Computer Policy Computer Configuration Windows Settings Security Settings  Local Policies Security Options Pada Interactive Logon : Number of previous logons to cache ubah nilai defaultnya (10) sumber :  palcomtechjambi … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Design Name Tag

Semalam aku design name tag aku guna inkscape. memula payah skit nak design sebab aku tak reti mana guna inkscape. maklumlah tangan bukan artis … rupanya kalau nak buat bentuk bentuk tertentu ..ada trik dia.. macam aku buat kat teg … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , | 3 Comments

Selamat Tinggal

Selamat tinggal tahun 2007 .. tahun yang mencabar minda . mencabar jiwa . dan mencabar kesabaran seorang yang bergelar lelaki, suami dan dot dot dot ..ahlan wa sahlan 2008, moga rezeki melimpah ruah pada tahun depan nih. moga aku ditambahkan … Continue reading

Posted in Umum | 18 Comments

Bapok Besor

Jangan Buat Kerja Gini Lain Kali .. aduilah.. sakit taya sungguh.. gambor bapok besor… hampir satu muka surat penuh gambar dia ajer… perhh… makan bandwidth la lagu nih … guane .. ke mung ingat aku bayor cukai pintu .. suruh … Continue reading

Posted in Umum | 10 Comments

Fast Update XII

Beberapa update terkini yang korang mesti baca.. 1. Awang goneng … ( kecek-kecek blogspot ) telah melancarkan buku dalam bahasa inggeris yang mengisahkan masa kanak kanaknya.. buku ini sesuai untuk semua peringkat umor .. dan yang paling penting.. anda boleh … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment