Monthly Archives: January 2008

Kena Tag: Superhero

assalamualaikum dan selamat pagi semua.. aku tengok dalam email aku . ada komenta yang ditinggalkan oleh saudari psittacula … kena taq la pulak.. isu nye adalah superhero . nak kata tak de superhero kegemaran. masa usiaku belasan tahun, aku baca … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Plone 3.0.5 Windows Episode 2

salam semua… aku dapat tau, plone tidak menggunakan istilah plugin dalam CMS dia.. istilah yang digunakan adalah Add-on Products. Ada senarai products yang telah sedia dimasukkan dalam plone semasa proses install tersebut. Lain lain Products boleh di download terus dari … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Plone 3.0.5 Windows

Selepas aku download file setup plone yang sebesar 24.7 MB. Aku install. Memula dia mintak masukkan usename dan password. Ni untuk create admin username dan password rasanya.. Proses instalasi mengambil masa yang agak lama. mungkin dia nak setup database sekali … Continue reading

Posted in Umum | 5 Comments

Plone

assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. hari ini aku terima email dari seorang kawan. memperingatkan aku tentang plone yang sebelum ini aku ada nyatakan dalam blog nih. hampir terlupa untuk membuat review pasal plone. Apa itu Plone ? Korang pernah install … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Demi Masa

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani Demi masa sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. ( al as ayat 1 ) Kisah Artis Terlampau Tentatif Program 2.30 : Ambil Baju Kat Butik Datin M 3.00 : Sampai kat saloon … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment