Monthly Archives: March 2008

docX dan odt tips

Alhamdulillah, pagi nih aku dah update Abiword ke versi 2.6. dan aku jugok telah pun update import/export plugin untuk abiword. Setelah melihat apa yang terbaru dalam Abiword, kali ini, aku terpandang satu benda yang mengujakan aku. Abiword boleh bukak file … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , , , , | 2 Comments

Fitna

Ini adalah Geert Wilders… fitnah terbesar zaman ini.. dajal kepala kuning dari Belanda .. bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyeru umat Islam di seluruh dunia supaya memulaukan produk Belanda sebagai bantahan berkesan berikutan filem, Fitna, yang mengkritik al-Quran … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment

Sajak Kuala Berang

Hahaha.. kalau korang tak paham. tak pe.. woouk  adalah kataganti nama bagi orang yang tersayang. gaya baca dia kena guna lenggok orang kuala berang bercakap. TAJUK: WOOUK MU BALEIK LAH; WOOUK,MUNG ADE MANE, MUNG NUSUK MANE, PUAH KAMEI CARIE MUNG, … Continue reading

Posted in Umum | 7 Comments

Openoffice Update

Download Website pun dah baru, tapi oleh kerana terdapat polisi polisi tertentu, dalam website masih lagi version 2.3.1 http://wiki.services.openoffice.org/wiki/OOoRelease24 Sila Baca Review dari seorang pengguna open office Reviewer: minasinahanmetehe Mar 26, 2008 Version: 2.4.0     Hey De Julien, Speed … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Safari Browser

Salam, aku nak catatkan sesuatu berkaitan dengan browser hari nih. Pagi tadi cam biasa, aku tengok ada berita baru dekat mambang. Ada skit tutorial yang di ajar oleh en Oshiri cara untuk install safari 3.1 dalam linux menggunakan wine. korang … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment