Monthly Archives: April 2008

Hikayat Hardyweb: Part II

Bab 2: Blogger Hardweb melihat ada tiga email baru di dalam inbox akaun gmailnya. Antara tiga email tersebut, satu adalah dari wordpress.com. Kebiasaanya, jika ada email dari wordpress bermakna ada seseorang telah meninggalkan komen dalam suatu tulisan di blog wordpress. … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , | 5 Comments

Rarepair.zip [ windows ]

ok semalam aku setup celcom brukband pakai modem jenis bandluxe kat laptop anak big bos aku .. dia cakap tak leh nak connect to brokband . dapat error 720 .. so aku start trace error 720 .. rupanya modem tu … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | Leave a comment

Hikayat Hardyweb, Dari Rumah Ke Pejabat

Prolog 2008 .. Tahun IT  telah meletup, era Internet dan blog menjadi sumber rujukan utama, setiap maklumat diterima terus tanpa tapisan,tanpa batasan. hardyweb, seorang pemuda biasa dari kelompok bawahan cuba  merentas sempadan maklumat dengan membawakan setiap berita Teknologi dan pengkomputeran … Continue reading

Posted in Umum | Tagged | Leave a comment

Mibbit also IM Client

setelah mengodek godek bendalah nih . maka aku tengok ada satu fungsi .. mibbit pun jadik IM client gak .. . MSN, Jabber, YM, ICQ bleh join nih .. 1. Masuk kat bitlbee nye server.. 2. register kat bitlbee .. … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment

Mibbit – Webbased IRC

ahh.. bestnya. dah lama aku cari bendaalah nih .. tak payah install . tak payah plugin etc.kalau untuk YM . dah ada meebo.. untuk irc .. dah kuar mibbit la plok. hahahha.. sumber : Ghacks.net Laman : http://mibbit.com/

Posted in Umum | Tagged , , | 1 Comment