Ubuntu 8.04 vs OshiriX 2007-3

Haha,.. aku terima ubuntu yang baru pada hari rabu .. oleh kerana monitor kat rumah aku dah kondem .. aku rembat monitor terpakai dalam stor office aku .. actually aku ada banyak benda lain nak buat disamping mengetest bendalah nih

Apa yang aku nak test… boot time …

Hardware yang aku gunakan adalah pc buruk .. ram 256 .. pentium III 500 EB .. dvdrom ( Model GCC-4080N) yang aku rembat dari laptop sony vaio yang dah kong ..

Hardy Heron yang aku test… mencatatkan masa … 7 Minit untuk boot sampai ke paparan desktop.

OshiriX 2007-3 .. mencatatkan masa 3 minit untuk ke paparan desktop..

lain lain aku tak test la .. hahahha.

Oleh itu aku sarankan korang gunalah barangan buatan malaysia.. hahahahhah

About these ads

About hardyweb

Name : Adi Location : K Terengganu Occupation : Computer
This entry was posted in Umum. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ubuntu 8.04 vs OshiriX 2007-3

  1. Putra says:

    Salam..

    Ya, gunalah barangan Malaysia.
    Tp, perlu juga guna barangan luar negara..
    Kenape?
    Kan selama ni aku x dapat nak masuk kesini, tp sebab barangan luar negara tu aku telah mendapat kebebasan (sehingga tidak dikesan).

    TQ

  2. hardyweb says:

    yang di atas tu saranan aku . bukan aku paksa pun… hehehe…

  3. Sudin says:

    waa..
    berminat la..
    mana boleh download ye??
    ubuntu skrg byk songeh skit la..
    tp Oshirix ada compiz fusion x?
    hrp bole bincang lg..

  4. hardyweb says:

    compiz fusion tak de.

    rasanya bleh godek sendiri lepas install . kita orang tak letak dalam livecd sebab berat. tapi ada test compiz fusion itu hari ..

    skrg nih kita dalam proses rilis oshirix 2009 dalam bentuk dvd . tak abis lagi torrent…

    saudara bleh ke channel #mambang di server irc.dal.net dapatkan file torrent kat sana..

    perlu saya ingatkan.. kalau nak pakai oshiriX nih, masa nak install tu . .skit pengetahuan teknikal kena ada la… ia lebih kepada orang pertengahan . yang biasa guna linux ..

    lawat laman portal http://www.mambang.org.my untuk lebih maklumat.. nak tanya ke apa ke dalam forum.. . tapi berita tentang oshiriX 2009 tak rilis lagi sebab kitaorang tengah torrent dulu . nanti bila dah ramai yang dapat.. cadangannya kitaorang nak seed ajer.. kalau ada 10 orang seed. mungkin download lebih laju. buat masa skrg nih ada 1-2 orang tengah seed.

  5. huh GOOB JOB!! Keep Moving Forward…

    hebatlah…

    nanti buat web macam microsoft tuh..

    tobat power

    *aku ANTI TORRENT..itu je. kalo ada yang direct download atau RAPIDSHARE…bagi lah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s