Monthly Archives: September 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2008

Salam semua, walaupun ada 5 hari lagi baki Ramadhan, suasana raya dah terasa, ada rakan blogger dah pun amik cuti start esok .hhuhuhu.. aku plak ?  1. Aku akan bercuti start 28 sept sampai 5 okt 2008.  2. Thanks to GM … Continue reading

Posted in Umum | 4 Comments

Deluge 1.0 [Windows]

1. Aku dah test dah deluge yang baru nih.. agak berat skit berbanding dengan deluge 0.5xx yang aku pakai dalam linux.   http://deluge-torrent.org/

Posted in Umum | 9 Comments

nak tiru Ubuntu Shipit

1. Salam, semalam dapat tau yang sorang member putera.com nak mambang live cd. Itu pun en mambang yang bagi tau. 2. Oleh kerana member nih, hometown dia kat Besut, dia mintak hantarkan cd tu kat umah Mak dia. so aku … Continue reading

Posted in Umum | 8 Comments

Sondol-sondolan

1. Assalamualaikum, pagi nih dekat irc channel mambang server dalnet, aku dikhabarkan yang keter salah sorang member aku kena sondol. nasib baik orang yang menyondol tu bayor dia. tapi tu la, keter duk dalam gook la buat sementara waktu.  2. … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Pemohon Buta Huruf Perlu Isi Borang Sendiri ?

Arahan yang betul: Pemohon/penjaga/saudara pemohon hendaklah mengisi SALAH SATU ruangan Bahagian 2 atau bla bla…. tapi kalu di amat-amati ..memang kelakar lah, memula bila baca borang nih, aku terfikir, macam mana orang buta huruf nak isi borang sebab dia memang … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments