Monthly Archives: December 2008

Halatuju [ Entry Akhir Tahun ]

Assalamualaikum, ada dua tiga orang kawan yang tunggu entry akhir tahun aku, dan ada yang cadangkan aku buat toplist blog, ada juga yang tanyakan aku, apa azam aku untuk next 2 years.. okies..sebetulnya aku tak bercadang pun nak buat toplist … Continue reading

Posted in Umum | 6 Comments

Muhasabah diri

Pendeknya masa, sedar tak sedar, tahun 2008 dah hampir ke penghujungnya. tinggal lagi 4 hari ke tahun 1430 hijrah dan lagi 6 hari ke tahun 2009 Masihi. Jumlah bilangan nombor bagi umor bertambah, MASA hidup bertambah pendek. Berapakalikah aku miss … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Hijrah & Akhir Tahun

Assalamualaikum wbt Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430. Ertinya, aku beranak tahun 1400 tahun hijrah, dan sekarang dah 1430 hijrah.. maka umor aku dalam pengiraan tahun Islam dah pun 30, iye la .. tiga lagi yang kosong.. sebab satu dah pun … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Buka file ISO dengan 7zip

dulu aku ada bagitau cara nak bukak file iso dalam windows guna tool tertentu.. ari nih aku baru aku terperasan yang 7zip bleh buka file iso .. buka 7zip – klik Tools-Option-System. tick extension iso .. pastu klik ok.. tapi … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

CSSMalaya

Meh semua awok-awok. join group cssmalaya yang dikelola oleh bat infomalaya. Mari pakat kita blajar css, buat template cantik cantik.. aku pun nok blajor gok.. heheheh.. http://groups.google.com.my/group/cssmalaya   offtopic: apa beza TERKESIMA dengan TERUJA ?  kalau ayat TERUJA tu aku … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments