Monthly Archives: January 2009

Mplayer Audio Codec

Kalau dalam windows, aku bleh mainkan Window Player Classic yang digabungkan dengan ffdshow. memang sedap dan lemak berkrim bunyi lagu tu . Kalau dalam linux, aku setkan ffmpeg sebagai audio codec aku, sebab dalam pc Linux aku nih default audio … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Kisah Sebatang Kalam

Aku: Mok, kalam kita pendek doh nih, dok sedak doh nok guna.. mok beli hok lain la neh.. Mok: Guna la hok tu dulu. Aku: Pendek sangat doh nih, ada panjang 2 inci lagi nih. Mok: Boleh guna lagi tu, … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Keep Broken

Assalamualaikum Hari nih aku nak share satu benda yang aku baru tau . mungkin korang dah tau . tapi aku nak bagi tau gak . tak kira .. Siapa yang biasa download lagu ke gambar ke dalam bentuk RAR tapi … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Mini e-zine Jan 2009

Maaf kerana terlampau dan melampau lampau sibuk .. nih aku nye ezine untuk jan 2009 http://www.scribd.com/doc/10052331/ezine7jan2009bil1

Posted in Umum | Leave a comment

Berfikir Sejenak

assalamualaikum .. aku baca artikel yang dikongsi dalam google reader oleh 1khz yang diambil dari blog seorang rakan dari sabah .. http://2usabahan.blogspot.com/2009/01/kenapa-yahudi-begitu-berkuasa.html Daripada Thauban, Rasulullah telah bersabda:”Manusia hampir ke semuanya berkerumun memusuhi kamu  seperti orang yang mengerumuni makanan  di dulang.” … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment