Monthly Archives: February 2009

Idea Bodoh-Bodoh Alang

Assalamualaikum  Aku ada satu idea bodoh, nak buat tutorial bergambar, tak kiralah sama ada tutorial inkscape, openoffice atau apa sahaja.  Perisian yang akan digunakan seperti berikut.  1. Inkscape buat tutorial bergambar dan siapkan semua arrow dan nota di atasnya. hasilkan … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Inkscape: Color Markers

Assalamualaikum, minggu nih aku gile skit, sebab semua posting yang aku tulis berkaitan dengan Inkscape.. huhuhu.. So hari nih aku nak cerita pasal line and arrowhead. Semalam, aku buat line dan arrowhead warna hitam. tetiba aku rasa nak tukar warna … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment

Inkscape DropShadow

Aku suka tulisan atau tutorial yang dibuat oleh saudara MK – SembangKomputer . Sebab tutorial dia ada anak panah/pointer yang cukup menarik. Barangkali saudara MK menggunakan perisian Adobe Photoshop untuk membuat anak panah/pointer yang sebegitu rupa.. Pagi nih, aku duk … Continue reading

Posted in Umum | 6 Comments

Rekacipta Kulit Buku

susah jugak kalau tangan nih tak kreatif…huhuhu. belasah ajer lah.. janji nampak macam buku da…

Posted in Umum | Leave a comment

Go-oo

Assalamualaikum Semalam aku ada download Go-oo[ Open Office Fork ]. menurut website Go-oo. Openoffice yang mereka keluarkan lebih laju dari openoffice yang dikeluarkan oleh SUN. emm. Aku dah cuba.. laju gok posen. hehehhe. korang bleh try. tapi file download dia … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | Leave a comment