Ujian Undang-Undang Berkomputer Bhg 1 [ Mocktest ]

Alfatihah – Takziah kepada keluarga Ustaz Asri..

projek untuk bulan ini dah pun siap tapi masih dalam peringkat alpha…. beta pun tak sampai lagi .

Susah betul  skrg nih, nak kena uji dengan semua browser, semua os.. pening aku .

http://www.ganux.com.my/hardyweb

Aku dah mintak tolong langkapo, wariola dan chan untuk view tadi. diaorang kata ok..  IE8 aku rasa ada masalah skit..

@Juke: tolong buat stress test…

Google Adsense ? . . heheh penat bang buat coding.. pedih bijik mata.. handcoding lak tu .. jadi paham paham je la..

Aku masih lagi fikir macam mana nak buat soalan secara rawak.. contohnya . dalam bank soalan ada 200 soalan. pastu sistem akan pilih 50 soalan secara rawak … huiiiiihhh pening gak tu.

About these ads

About hardyweb

Name : Adi Location : K Terengganu Occupation : Computer
This entry was posted in Umum. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ujian Undang-Undang Berkomputer Bhg 1 [ Mocktest ]

  1. aidil says:

    comel sungguh programming tuan hamba … boleh copy source code ker …hehehe
    untuk buat random soalan biasanyer aku pernah try dua cara …
    1. dalam php aku gunakan function rand()

    2. buat 10 site soalan dan biarkan susunan soalan berlainan atau set soalan itu sendiri berlainan dan kemudiannya create satu table dengan 2 medan :- user, set soalan. setiap kali orang logon kita akan setkan dia dgn set soalan iaitu secara berturutan :-)

  2. adi says:

    copy lah. tak dok masalah.. sebab. set jawapan dia dalam php . muahhahhaa..

  3. aidil says:

    lol :-)
    masukkan soalan tu dalam mysql dalam …
    biasa aku buat 4 table …
    1. table pengguna -> id pengguna,set soalan
    2. soalan ->set soalan, idsoalan, soalan, jawapan1,jawapan2,jawapan3,jawapan4, jawapan
    3. set soalan -> idset soalan
    4. jawapan -> idpengguna,set soalan,idsoalan, jawapan, markah [ 1 - betul dan 0 utk salah ]

  4. adi says:

    Baik bos.. nanti aku buat php style lak.

  5. aidil says:

    hehehe :-)
    P1Wimax aku sayang :-0 tp sayang pakai pakej murah punyer ….

  6. adi says:

    ada pitis boleh subscribe belake boh…

  7. aidil says:

    bini nok ngat internet tu yg pasang ….browsing ok cuma download speed dia jer down … selalu dpt 30-40 kbps jer …..

  8. MakLaN says:

    Na tanya, adakah ini salah satu contoh decision support system?

  9. adi says:

    lebih kurang la maklan…

  10. novatech says:

    wew..~ menarik
    macam training ujian unde unde
    btw, jawapan case-sensitive..mungkin ada pengguna uboh jawapan secara manual guna lower case jadi salah walaupun sebenarnya betul

  11. adi says:

    ok wan, terima kasih coz bagi tau pasal lower case tu . nanti aku adjust skit kat skrip..

  12. shakir says:

    ish,,senang giler ujian undan2 komputer rugi beb

  13. kenza says:

    huhu
    nak contoh soalan memandu plsss
    huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s