Monthly Archives: September 2009

Gmail Notifier – Aku punye style

Heheh. berserabut, nak kena install macam macam.. taip ajer url di bawah. masukkan username dan password..sempoi…….. https://mail.google.com/mail/feed/atom

Posted in Umum | Leave a comment

Anda Cari Logo ?

Salam, anda cari logo-logo jabatan kerajaan, bank, syarikat swasta ternama, kelab sukan, NGO ? Sila ke http://vectorism.blogspot.com/ Anda boleh muat turun fail adobe ilustrator.. kalau tak dok software tu.. anda boleh download Inkscape untuk buka file .ai .

Posted in Umum | Leave a comment

Google Viewer

1. Aku ada post cerita pasal google viewer. http://buletinpc.com/2009/09/papar-dokumen-tanpa-meninggalkan-browser/ 2. Menunggu perisian GIMP 2.8 dilepaskan, lambat lagi la wei. 3. Adik ipar aku dah sampai UK.sambung blajar. leh la order Iphone sebijik kut.. heheh. itu pun kalau ada pitis seketul … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Penjimatan Kuasa Bateri [ Linux Style ]

Aku menguji penggunaan kuasa bateri pada laptop aku dalam persekitaran Linux. En Oshiri bagi tahu, kernel yang digunakan sekarang telah pun di patch dengan utiliti CPUFreq PHC . Dari hasil pemerhatian aku, laptop aku akan mengurangkan jumlah hertz cpu bergantung … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | 4 Comments

Sampul Duit Raya

Alahai macam-macam sekarang nih, kepala hotak terlalu kreatif, tengok lah gambar kat atas tu, sekali pandang macam duit raya, dua kali pandang macam sampul raya. Aku rasa benda benda nih di bawa masuk dari Siam kut. Sorang makcik yang meniaga … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | 2 Comments