Monthly Archives: December 2009

Bakar kek – Cakephp

1. Cake Bake Project Oven aku siap sedia untuk membakar lebih banyak kek. Dengan berpandukan buku resepi dari Bazet . Aku dah berjaya buat scaffold asas. Terima kasih saudara Bazet untuk buku resepi yang sangat bagus di pasaran pembuat kek … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Presentation With Abiword 2.6

Salam, hari nih aku nak sembang pasal Abiword. sebenarnya Abiword dah pun keluarkan versi 2.8.1 . Tapi Debian Lenny tak support lagi. aku check kat repo dan backports tadi . memang tak ada lagi. kalau nak pakai jugok . kena … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , | Leave a comment

Catatan Akhir Tahun

Assalamualaikum wbt. Catatan ini sememangnya ditunggu tunggu oleh kawan kawan aku. Apa yang bakal berlaku  pada tahun hadapan. ? 1. Harga Rokok Bakal Naik Lagi.Kalaulah ada lesen  GPL untuk rokok, bagus gak kan kan @ berenti terus dari membeli dan … Continue reading

Posted in juruteknik komputer, Komputer, Umum, VLC | Tagged , , , | 2 Comments

Tahun 2010

Salam, dah nak sampai ke tahun 2010 doh rupanya. masa aku berumor 10 tahun, aku berfikir, macam mana kah rupa tahun 2010 nih ya. hahaha akhirnya akan bertemu juga dengan tahun 2010 .. itu pun kalau panjang umor lah. Antara … Continue reading

Posted in Umum | 6 Comments

Laporan Instalasi Oshirix 2009 SPE Ke Dalam Lenovo 3000 G430

Salam semua.. hari nih aku nak tulis pasal pengalaman aku install Oshirix SPE 2009 dalam Lenovo 3000 G430. Antara masalah yang aku jumpa. 1. Masalah touchpad tak idup walaupun driver dah detect.. 2. Masalah wifi tak detect. Touchpad Bagi aku … Continue reading

Posted in Free Software, Komputer, Linux | Tagged , , , , , , , , | 5 Comments