Monthly Archives: February 2010

Tutoral Bergambar Openoffice Writer : Laporan

http://www.mediafire.com/?jtwymakzxrl Sapa sapa yang guna Openoffice.org Writer. Yang nak buat Laporan, buku , kertas Cadangan. Boleh rujuk tutorial yang aku buat kat URL di atas.. Kalau dok paham.. royak balik .. komen. nanti aku fikir balik cara nak paham kan … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | 4 Comments

Indahnya Dialek Bahasa Ibundaku

Posted in Umum | 1 Comment

Tutorial Stylesheet: Letter-spacing

Bismillahirahmanirahim, nak share sikit lagi ilmu dalam bidang webdesign plok.. aku dok reti gop bab bab design lawo lawo nih . tapi skit skit boleh lah .. cuba tengok gambar di bawah , kita gunakan letter-spacing untuk menjarakkan antara huruf … Continue reading

Posted in Komputer, Tips & Trick | Tagged , , , , | Leave a comment

Synology File Server

Bismilahirahmanirahim.. hari nih aku nak share satu benda… gambar kat bawah tu file server. pakai scsi hard disk.. dalam tu ada 4 Tera.. 2 Tera untuk data. 2 tera lagi mirror.. tak tau la nak isi apa.. Server nih boleh … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment

OpenOffice 3.2 Writer: Numbering

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum wbt Kena disable kat Tool–> Autocorrect Option -> Options -> Untick Apply numbering Symbol Kalau dulu, aku nak buat satu garisan pendek [ dash ]  dalam surat.. ia secara automatik akan jadi satu garisan panjang. maka terpaksa aku … Continue reading

Posted in open source | Tagged , , | Leave a comment