Monthly Archives: March 2011

Komputer lama untuk digodek

Assalamualaikum 1. Terima kasih Safuan, hadiahkan aku sebuah komputer lama, PC nih agak lama lah, aku ingin memasukkan Oshirix terkini, tapi masalahnya DVD drive tak ada, aku hanya ada DVD external sahaja, jadi aku gunakan USB boot dengan bantuan Plot … Continue reading

Posted in Umum | 4 Comments

OSHIRIX 2011: Second Report

Assalamualaikum Ada sorang kawan  yang cuba Oshirix 2011, katanya sound problem. Aplikasi tak kuar suara, Youtube keluar bunyik.. Ini yang aku pening pening lalat nih . tapi tak pe. Untuk pengetahuan korang. En Mambang dah pun setkan Pulseaudio sebagai default … Continue reading

Posted in Free Software, Komputer, Linux | Tagged | 3 Comments

Oshirix 2011: First Report

Assalamualaikum Minggu lepas dah download dan testing Oshirix 2011. So minggu nih, aku cuba tulis tentang perkara baru yang dimasukkan dalam Oshirix 2011. Baiklah. Seperti korang sedia maklum skrinsyot Oshirix 2011 adalah seperti berikut : Ia menggunakan LXDE dan Metacity … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , , | 6 Comments

Penulis Blog http://www.nafastari.blogspot.com/ telah pulang ke Rahmatullah

Takziah buat keluarga  Wan Ahmad Fadzil. Terengganu telah kehilangan seorang penulis blog http://knizam.com/belasungkawa-allahyarham-wan-ahmad-fadzil-wan-mohd-1982-2011-salam-takziah-buat-isteri-keluarga-arwah-catatan-kenangan-saya-bersama-allahyarham-wan-di-islamabad/

Posted in Umum | 4 Comments

Oshirix 2011 Akan Dilepaskan

Assalamualaikum Sudah lama tidak menulis dalam blog ini, maaf,agak sibuk lately. saja nak umumkan bahawa Oshirix 2011 bakal dan akan dilepaskan bila bila masa dalam bulan nih Insya Allah. Beberapa Skrinsyot untuk tantapan korang. 1. http://img262.imageshack.us/img262/8716/screenshot007t.jpg 2. http://img715.imageshack.us/i/screenshot017cr.jpg/ 3. http://img191.imageshack.us/i/screenshot016az.jpg/ Antara program yang … Continue reading

Posted in Komputer, Linux, open source | Tagged , , | 2 Comments