Monthly Archives: September 2011

Menu Desktop Preferences LXDE hilang

  Kepada Fahmi, kalau benda ni jadi macam dalam gambar di atas. Buka terminal . taip pcmanfm –desktop-pref pastu untick kat tab advance tu.              

Posted in Umum | 1 Comment

Komunikasi Email Ala Militeri Bhg 2

Bismillahirahmanirahim, baiklah, kita sambung lagi tutorial penggunaan Gnupg dalam  Thunderbird. Saya cuba sebaik mungkin untuk menulis tutorial kepada layman [ orang biasa ]. 8. Hantar Public Key kepada rakan. Sebenarnya dalam GnuPG ada dua kunci, private key dan Public key.. … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Komunikasi Email Ala Militeri

Bismillahirahmanirahim, Assalamualaikum Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri.Alhamdulillah, kita masih lagi berpeluang dan diberi peluang untuk menyedut oksigen kurniaan Illahi sehingga ke saat ini. Tak ada charge encik.. Tuhan tak kena kan charge pun utk oksigen tersebut..cuma Dia suruh kita sujud … Continue reading

Posted in computers, Free Software, Komputer, open source, software, windows | Tagged , , | 1 Comment