Penggunaan QR Code

Bismillahirahmanirahim,

Sekalung tahniah kepada Amanz.my kerana mengimplementasi teknologi QR Code pada bunting korang.. bagus-bagus.. awal tahun dahulu, amber ada tulis kat Facebook tentang perkara-perkara teknologi yang boleh diimplementasi di Malaysia.. dan Amanz.my telah pun membuat implementasi tersebut..

Gambar ini amber kebas kat http://arib2020.blogspot.com

harapnya, lepas ni, mana-mana NGO atau syarikat yang ingin print bunting atau papan iklan, kad nama dsb , boleh selitkan sekali dengan QR code .7 Juta pengguna telefon pintar mungkin menjadi salah seorang pelanggan anda ..

Tahun lepas Amanz.my ada cerita pasal QR Code. Baca sini 

About these ads

About hardyweb

Name : Adi Location : K Terengganu Occupation : Computer
This entry was posted in Umum. Bookmark the permalink.

One Response to Penggunaan QR Code

  1. MakLaN says:

    Dalam 2 tahun kebelakangan ni dah banyak impementasi Kod QR; surat khabar terutamanya, kat tv pun ada. Aku pernah jumpa deme letak kat billboard.. Tu macam mana nak scan tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s