Buku dan rujukan

Buku dan rujukan aku srg adalah internet.. dan terdapat juga e-book yang aku download dari beberapa website..

berikut adalah website website yang selalu aku lawat untuk mendapatkan e-book.

1. http://www.flazx.com

2. http://ebooksclub.org

3. http://www.blueportal.org

4. http://www.ebooksportal.org
Majalah free

http://www.o3magazine.com/current.html

anda juga boleh dapatkan e-book menggunakan torrent. tapi penggunaan torrent aku kurang suka sebab banyak virus dan spyware yang masuk.

buku hok amber tulis dalam bahasa melayu terengganu..

35 Responses to Buku dan rujukan

  1. Asry Makassari says:

    Saya senantiasa membutuhkan teknologi yang dapat dimanfaatkan oleh masyarakat pesisir dalam upaya memperoleh kebutuhan air bersih.
    Thank’s

  2. pakteh says:

    Memang saya suka barang2 ‘percuma’

  3. al-kahfi says:

    Salam Kenal..

    Buku percuma@gratis ya….

  4. murniey... says:

    erm……………..
    salam…
    camner erk nak mencari maklumat yang lebih terperinci tentang haiwan reptilia khususnya tentang cicak….
    apa yang awk tau tentang cicak??????????

  5. adi says:

    saya tak tau tentang cicak. sebab saya tak blejar jadik doktor haiwan .. :)

  6. hantu_gigi says:

    ko bukan cicak ke adi !!! …hehehehe

  7. Princess says:

    haiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    lam kenal, btw w butuh banget recomend buku, xo it’s nice to take this site.

  8. hardyweb says:

    salam kenal ..thanx for visiting ..

  9. gigaboy says:

    knowfree.net

  10. Cheq ina says:

    address http://ebooksclub.org betul ke? sy nak browse.. xdpt la..

  11. rastom says:

    Kalau rajin main IRC cuba masuk mana mana server undernet dan pergi ke #ebooks, berlambak lambak!

  12. adi says:

    wahh thanks for info tuan rastom… tapi dah lama tak masuk undernet… skrg selalu masuk kat dalnet …

  13. syedsafwan says:

    laman web ini sungguh bermanfaat untuk saya.

    sementoji.blogspot.com

  14. tryme says:

    bole tlg bg driver aztech wl230usb tak? plz hantar kat email saya perlukan

  15. safwan says:

    cuba tgk blog nih :

    P/S: admin padam : Saya letak url anda dalam ruang yang sepatutnya..

  16. EMAH says:

    aii abg adi………guess who??? hehehe.
    menarik gak ek dapat baca blog abg adi…
    well….jgn pening2 kan kepala sgt
    t tua sblom usia lak… huhuhu

  17. slayer_ken07 says:

    bagus…bagus….agar susah nak cari tutorial dalam bahasa melayu ni….aku harap ko teruskan usaha ni…aku support ko…hidup ganu kite!!!!! >_<

  18. Riz says:

    Salam..Hardy, macamana nk sambung internet dgn 2pc…camna nk setting?

  19. hardyweb says:

    soalan terlalu umum.

    saya soal balik awak .

    1. Adakah 2 pc tersebut punyai NIC card ? guna switch ajer lah .

    2. Adakah 2 pc tersebut punyai 3 nic card ? guna cross over cable pun boleh.

    3. Adakah 2 pc tersebut punyai WIfi ? boleh set wifi utk sharing internet . ad hoc mode.

    saya tak tahu keadaan 2 pc awak . sila terangkan secara detail tentang sambungan internet, adakah ia menggunakan modem 56k atau streamyx atau berokband ?

    • Riz says:

      Ok..
      skrg ni saya guna streamyx 1mb ADSL Modem 2/2+ dan ada D-Link Switch Des-1005D 5port..jadi saya dah connect direct(cros over cable) Modem>Switch>PC dan dah ok…cuma bagaimana nk setting tuk lagi 1 pc?

      • hardyweb says:

        oooo . saya faham kenapa awak nak sharing. sebab awak skrg pakai bridge mode ..biasanya kena connect dulu bila nak masuk ke Internet..

        Untuk menyenangkan keadaan, awak ubah saja modem ADSL tu kepada ppoe mode … modem jenis apa ? biasanya skrg, tmnet bagi modem Billion.

        Untuk ubah jadi PPOE mode ( autoconnect ), memula awak kena pastikan IP pc pertama tu jadi static ip, kena ikut ip modem. Kalau modem Billion . ip dia 192.168.1.254 .. jadi pc pertama kena jadi 192.168.1.x di mana x boleh diletakkan apa apa nombor kurang dari 254 .

        bila dah set pc pertama, buka browser, taip nombor ip 192.168.1.254 .. dia akan mintak username dan password… untuk masuk ke dalam modem tu.. kalau tak silap username password utk modem billion adalah admin:password
        sila rujuk sini kalau modem awak bukan billion
        http://koneksen.com/default-modem-password/

        http://download-ebook.biz/billionrouter/

        lepas set semua tu.. buang direct connnection .. cucuk cable network dari modem ke switch.. pastu dari switch . pasang cable network lain terus ke dua dua pc. ..

  20. adikmu says:

    aku tengok lan bob(kenalkan). di pakai satu tetikus tuk 2 monitor. camane tuh..

  21. adi says:

    emm dia pakai dual monitor.. bleh set benda tu .. tapi aku tak pernah try..

  22. johari samat says:

    asalamkm…salam kenal hardy,

    ini adalah laman blog yg kedua saya dapati sggh hebat,syabas hardy
    akan saya manfaatkan apa yg hardy postkn disini…need more info in net working
    tnks.

  23. adi says:

    tak ada kehebatan selain Allah.. pulangkan pujian saudara kepadaNya..

  24. adeq says:

    salam,
    kenapa xboleh nk download utk manual mahir komputer yea ?
    maksudnya kena ada buat pembayaran..
    artikel adi bukan untuk free yea ?

  25. adi says:

    buku tu free jerk.. daftar la kat scribd tu .. nanti dia akan ada butang download..

    1.Latihan Openoffice.org [2010] http://goo.gl/Rmjz
    2.Mahir Komputer [ 2009 ] http://goo.gl/ls3w
    3. Tip & Trik Komputer [ 2006] http://goo.gl/gib0

  26. adeq says:

    da daftar di scribd tuw…scribd/deeqna
    da klik download..still ask for payment..zzz

  27. adi says:

    nanti saya emailkan..

  28. hairulfadly says:

    salam hardy..
    e-melkan kepada saya e-book2 tu.
    nak juga..
    terima kasih..

  29. abg adi terr….cerr try gtaw sket nk sedut cmane buku tu..klik link tu xboles pn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s