Saladin Animated Series

sapa kata karton org malaysia dok leh lawan org putih atau org jepun .? ni bukan macam kartun keluang man atau kartun anak anak sidek nih .. nih kira dah taraf power gile babun kau..

korang pernah tengok atau baca tak cite pasal salahuddin al ayubi nih ? … sementara keluar cite kartun nih .. baik korang carik dulu cite pasal salahuddin nih .. antara buku yang aku cadang kat korang.. yang ada cite pasal salahuddin adalah Perang Salib Di alam Muslim (kalau tak silap aku tu la tajuk dia. ) dan untuk movie plak, try tengok cite Kindom Of Heaven ..

test1.jpg

test2.jpg

http://www.saladin.tv/main.php

MSC status beb

test3.jpg

seperti biasa lah.. flv dia, aku dah jumpe .. heheheh .. tiga lapis ma.. mainframe, menu, videoplayer,,, baru jumpe file tu..

About these ads

About hardyweb

Name : Adi Location : K Terengganu Occupation : Computer
This entry was posted in Komputer. Bookmark the permalink.

5 Responses to Saladin Animated Series

  1. cahaya sufi says:

    semoga keagungan syiar islam terus teguh dan pasak berdiri

  2. anwar says:

    assalamualaikum buat semua hamba allah, movie ini seharusnya diteruskan, lg pun ia menambahkan minat kanak2 dlm mengenal pejuang islam
    selain tu, saladin the series ni membuat kan kt bersemangat utk terus berjuang
    demi islam, semoga allah m”berkati usaha ini

  3. Fulan bin fulan says:

    Dari Ibnu Mas’ud Radiyallahu ‘anhu, ia berkata : Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasalam bersabda : “Sesungguhnya manusia yang paling keras disiksa di hari Kiamat adalah para tukang gambar (mereka yang meniru ciptaan Allah)”. (Shahihain – yakni dalam dua kitab Shahih Bukhari dan Muslim atau biasa disebut muttafaqun ‘alaihi, red)

  4. Fulan bin fulan says:

    Dari Ibnu Umar Radiyallahu ‘anhu berkata : Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasalam bersabda : “Sesungguhnya orang yang membuat gambar-gambar ini akan disiksa hari kiamat, dan dikatakan kepada mereka, ‘Hidupkanlah apa yang telah kalian buat!’”. (Dalam Shahihain, lafadz Bukhari).

  5. adi says:

    hahhahahah.. lagi malang kalau mereka ambil sebahagian,, tetapi yang lain tak ambil.. cuba baca kisah kenapa hadis tersebut dikeluarkan.. tidakkah kerana Aisyah telah membeli satu ” karpet / alas tempat duduk “[sila betulkan aku] yang ada gambar-gambar. lalu Rasulullah saw pun bermasam muka. maka hadis tersebut keluar.. jadi dalam konteks ini.. gambar yang bagaimana yang tak boleh ada dalam rumah ? … yang dihias di dinding rumah atau untuk pembelajaran anak anak ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s