Monthly Archives: October 2007

ECER

Ecer dalam bahasa terengganu membawa maksud agih-agihkan .. agihkan apa tu ? .. agihkan projek pada kroni kroni ? …atau memperabiskan duit dan meningkatkan hutang sampai keliling pinggang ? atau pun ecer projek kat Republik of Besut nung banyok banyok.. … Continue reading

Posted in Umum | 8 Comments

Artikel Yang Patut Korang Baca

Aku sebenarnya tak de bahan untuk dipersembahkan hari nih .. ari tu aku dah email kat sorang tuan blog , sebab nak mintak kebenaran untuk amik gambar dari blog dia.. tapi tak de respon . so aku amik inisiatif untuk … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Webserver On CD

Semalam masa melepakkan diri kat putera.com, aku ada baca tutorial yang di tulis seorang rakan forum berkaitan dengan webserver yang diburnkan dalam CD. Teknik sebegini sesuai bagi mereka yang ingin membaca secara offline dan juga bagi yang ingin membuat presentation … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Burung Apa ?

Akhir puasa dan awal raya.. iklan petronas 2007 ini acap kali di siarkan di kaca tv. memang intipati dan kesannya amat mendalam . yang mengambarkan kisah anak dan ayah .. Aku sebenarnya bukanlah ingin menulis tentang kebijakkan dan keteroran direktor … Continue reading

Posted in Umum | 17 Comments

Lubang Niaga

Cd upin dan ipin .. mendapat sambutan.. best best… terkini .. ada satu tadika berhampiran office aku mintak cd nih .. huhuhu.. aku pun terfikir .. kalau distribute ke semua tadika kat kawasan ganu nih .. masyuk gak . muahahha.. … Continue reading

Posted in Umum | 9 Comments