Monthly Archives: November 2007

Berita Tempatan Dalam Gmail

Puasan duk saja saja sambil tunggu masa untuk balik umah, godek akaun gmail skit.. aku duk perati .. pada bahagian atas gmail tu .. ada berita . tapi semua berita antarabangsa.. dalam kepala otak aku nih . boleh tak kalau … Continue reading

Posted in Umum | 6 Comments

Sila download dan baca

Dulu dulu, aku suka kumpul bahan bacaan dalam bentuk pdf, txt dan doc. Baca kat rumah, oleh kerana bahan bacaan tersebut panjang berbelas belas muka surat. so aku baca guna komputer ajer lah.. berikut adalah bahan bacaan yang baik untuk … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Qbittorrent – Yet Another Bittorrent Client

Pengguna Linux Sahaja… fuh.. best siot… bleh cecah 50 KBps tu… average 20 KBps… http://qbittorrent.sourceforge.net/ [Via Mambang.org Forum]

Posted in Umum | 1 Comment

Letupan Misteri Terjawab

pagi nih. aku baca pasal letupan yang menggegarkan seluruh bandar kuala terengganu dan daerah berdekatan.. Letupan berlaku lebih kurang pukul 4.11 petang hari jumaat lepas rupa rupanya terhasil daripada Jet Pejuang Suhkoi yang baru di beli kerajaan. Cermin nako kat … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Bitswash Review

Another Bitorrent client .. yang claim multiplatform.. tapi stakat nih . dalam linux ajer yang ada.. binary untuk win32 .tak ada… masih tak dikeluarkan lagi. mungkin tak ada orang yang nak maintain kut.. aku berpeluang untuk test benda nih. menarik … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment