Monthly Archives: August 2008

UBS 9.2 Baru

Perisian perakaunan versi terkini 9.2 bagi masalah kat aku .. hampeh tul.. ada sorang kawan mintak tolong install perisian perakaunan nih dalam komputer windows xp dia.. requirement perisian  .Net 2.0, masalah, bila install .net 2.0, system tu cakap dalamnya tak … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | Leave a comment

POC OpenOffice.org Di Sekolah Terengganu

Semalam, aku ke Seminar Opensource di Wisma Darul Iman atas tiket seorang kawan, walaupun seminar tersebut khas untuk sektor awam namun, itu tidak menghalang aku untuk turut serta dalam aktiviti yang dianjurkan oleh MAMPU -OSCC dan kerajaan negeri. Semasa pendaftaran … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , | 9 Comments

Selamat Mengundi Warga Permatang Pauh

hari nih cuti umum bagi warga Permatang Pauh, setelah hampir nak termuntah melihat propaganda media masa, kita akan lihat apakah warga Permatang Pauh akan memilih sorang yang pandai cakap cina atau memilih yang sorang lagi yang bercita cita nak jadi … Continue reading

Posted in Umum | 4 Comments

Sedey

“Sedey mung, sapa gitu meno, peleting dok kenal .. base supek sereh mung nih.” Budak budak terengganu zaman lening, dah tak tau dah kata ganti nama bagi benda benda tertentu yang digunapakai oleh orang dulu dulu. Aku waser, lama lama … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Aktifkan Google Alert

Kekadang, berita dalam feed reader tidak memadai, mungkin kerana kita melanggan berita dari satu website yang kita tahu sahaja. namun begitu banyak lagi website lain yang kita tak tau dan tak langgan . salah satu cara nak tau berita terkini- … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments