Monthly Archives: August 2009

Asas: Grid MentariCSS Framework II

Minggu lepas aku tulis fasal bagaimana untuk mulakan penggunaan grid dalam pembinaan laman sesawang. Kali ini aku melanjutkan lagi tutorial penggunaan grid yang menggabungkan pelbagai pemalar. Sila muat-turun contoh fail html yang telah aku siapkan semalam. http://www.box.net/shared/myo9mfl0in 1.Dalam class, kita … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , | 6 Comments

Menteri Jahil 2K

Kalau orang lain yang kata, perut ini dok terasa sgt.. tapi bila orang Islam sendiri yang takut negara lain pandang rendah dengan hukum agama Kita… hati ini sangat-sangat terasa.. Wahai Menteri .. apakah Islam itu tidak adil kepada penganutnya? Arak … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , | 9 Comments

Hari Pertama Puasa

Assalamualaikum dan salam Ramadhan Alhamdulillah, aku bertemu lagi dengan Ramadhan. Pagi tadi tak sempat sahur sebenarnya. jadi hari ni aku agak “blur”, nak buat programming pun rasa malas sebab tak leh fikir logik walaupun prosude code dah ada. Mungkin kerana … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

Aku amik kesempatan semperna masuk awal Ramadhan ini untuk mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada tersalah kata, tersilap bicara, terkasar bahasa dengan korang. Nabi SAW naik ke atas mimbar kemudian berkata, “Amin, amin, amin”. Para sahabat … Continue reading

Posted in Umum | 2 Comments

Asas: Tutorial Sistem Grid CSS

Jadilah orang yang mengajar atau orang yang belajar atau orang yang mendengar jangan jadi golongan yang keempat. Kepada Megat, ini adalah pemahaman aku tentang sistem grid. Dengan menggunakan framework ini, kita boleh melajukan lagi pembinaan website kita tanpa perlu mengabiskan … Continue reading

Posted in Umum | 8 Comments