Roti Bakar Ujung Tanjung Seberang Takir

IMG0995A

Masih lagi mengekalkan kaedah pembakaran secara tradisional iaitu dengan membakar di atas para, di bawahnya bara arang. Sedap dan murah. Sesiapa yang singgah ke Seberang Takir, jemputlah datang ke Kedai Kopi Pak Ismail di nombor A-84 Kedai Kopi Seberang Takir. Sebelah stesen teksi/kereta sapu. Roti bakar sekeping 50 sen, biasa order dua kepingla, macam dalam gambar tu. Tidak lupa juga, telur separuh, 50 sen sebijik.

p/s: Nak tunggu Sinar Harian Terengganu buat liputan pasal port-port makan yang best lagi murah dan agak tersorok dari pandangan ramai ,berjangut la jawabnya. baik aku buat liputan sendiri pasal kampung aku .

p/s: Kepada wartawan amatur a.k.a blogawan Tengganu yang nak naik berkampung ke negeri Sembilan. Selamat menulis. Kalau perlu bantuan aku untuk setup website live bloging. Sila contact.

About these ads

About hardyweb

Name : Adi Location : K Terengganu Occupation : Computer
This entry was posted in kedai makan, makan, tahun melawat terengganu 97, terengganu, warung and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Roti Bakar Ujung Tanjung Seberang Takir

  1. MakLaN says:

    5 kupang je? Uish.

  2. adi says:

    iya betul.. heheheh..

  3. zura says:

    betul, aku pun selalu makan kalau balik kg…. rindulah kat pok we…mok mbok, tapi skg aku dah kerja kat KL tunggu balik kg lah boleh makan.

  4. irwanis says:

    kedai ni kat umah saya..mmg sedap pun..rindu nk balik kg la ni..
    kaya tu pun dbuat sendiri tau..sedap..huhu

  5. kiran says:

    memang best….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s