Monthly Archives: May 2010

OshiriX Patch 6 Dan Desktop Setting

Bismillah, semalam aku dah pun update patch 6 OshiriX dan install terus ke dalam hard disk menggunakan usb pendrive. Setakat ini, tak jumpa lagi bug, mungkin ada tapi aku masih belum jumpe lagi . Berikut aku kongsikan konfigurasi Desktop dalam … Continue reading

Posted in Free Software, Komputer, Linux, open source | Tagged , , , | Leave a comment

Install OshiriX Patch 5

Bismillah, Assalamualaikum Petang semalam, aku uji lagi patch 5 bagi OshiriX Squeeze. Bug pertama yang aku jumpa adalah pada nxinstaller Pada tab boot untuk grub, ada pilihan sama ada nak install grub pada MBR atau rootpartition. Bila dah siap install, … Continue reading

Posted in Umum | 3 Comments

Layan Game Google PACman Secara Offline

Nah amik ko download google pacman http://www.mediafire.com/?mwvmtd0mini . Nak setting sound. baca kat README

Posted in Umum | Tagged , , , , | 1 Comment

Gimp: Tukar Warna Teks

Assalamualaikum Soalan dari masokis, cam mana nak tukar kaler text?

Posted in Umum | 1 Comment

OshiriX Patch 4

Bismillahirahmanirahim 1. Aku telah pun update OshiriX Squeeze aku terus dari keluaran pertama ke patch 4 [ install dalam laptop] . Mula-mula update biasa menggunakan tool OshiriX Installer, tapi banyak sangat setting yang lari. 2. Tak puas hati dengan update, … Continue reading

Posted in Umum | Tagged , , , , | 4 Comments