Monthly Archives: October 2010

Cabaran menaip kod html& CSS menggunakan leafpad

Bismillah, minggu lepas, aku suka suka register dekat hosting dhost.info yang telah aku gunakan sejak dulu lagi, sebelum aku di wordpress.com. malangnya waktu itu [ tahun 2006 ], server dhost.info tidak stabil, jadi aku tinggalkan . berpindah ke WordPress.com . … Continue reading

Posted in computers, Tips & Trick | Tagged , , | 3 Comments

Laporan pengujian kernel 2.6.35.4-oshirix

Bismillahirahmanirahim, Tuan Oshiri, berikut adalah laporan saya berkenaan dengan pengujian  kernel 2.6.35.4-oshirix yang dilakukan minggu lepas. Kernel di uji ke atas Netbook Atom 1.6Ghz yang mempunyai tiga USB port. Apabila saya menggunakan external DVD drive, usb 1 dan 2 tidak dapat mount dvd … Continue reading

Posted in Komputer, Linux, open source | Tagged , , | Leave a comment

Nabiku dihina lagi…..

Bukan di luar negara .. tetapi di dalam NEGARA .. terima kasih kepada ibnuabbas pasal mention perkara nih . semalam aku dah tenung gambar nih.. macam ada yang tak kena .. memang tak kena . memang ada sesuatu …. gambar … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment

Tips Gmail : Canned Responses [ Pengguna Gmail Sila Baca ] ]

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته kali ini aku nak kongsi satu fungsi dalam Gmail, jadi kepada pengguna Gmail , sila baca dan ambil perhatian. Setelah hampir dua bulan aku berinteraksi dengan Tuan Sallehuddin dari PTS Netmedia S/B melalui email, aku … Continue reading

Posted in Komputer, Umum | Tagged , , , | 4 Comments

Juruteknik Komputer Junior

Assalamualaikum Sekadar mencatatkan apa yang aku buat semalam, ilmu yang aku catatkan dalam posting kali nih mungkin dah pun diketahui secara umum oleh ramai Juruteknik komputer dan orang IT. Ajar budak praktikal cara baikpulih PC Backup data sebelum format . … Continue reading

Posted in juruteknik komputer, Komputer, Linux, Tips & Trick, windows | Tagged , , , , , | 3 Comments