Monthly Archives: January 2011

Persijilan Perisian Sumber Terbuka

Assalamualaikum Kepada semua rakan yang menggunakan OSS atau berkecimpong dalam komuniti OSS. Sila lengkapkan borang survey tentang Persijilan OSS yang bakal dibincangkan dalam Open Source Education Council Meeting pada bulan tiga nanti . di harap , dengan adanya persijilan OSS ini … Continue reading

Posted in Umum | 6 Comments

Penghijrahan Kepada Open Document Format

Assalamualaikum Ada satu Jabatan di Kuala Terengganu yang akan berhijrah kepada Openoffice.org [ sebenarnya mereka sudah pun menggunakan perisian tersebut ], cuma aku dipanggil untuk memberikan sedikit sebanyak tips penggunaan Openoffice.org terutamanya OpenOffice.org Writer kepada mereka tidak lama lagi. Aku … Continue reading

Posted in Umum | 1 Comment

Google Chrome Versi 10

Salam Hari nih aku terperasan satu benda dalam Google Chrome aku, dia automatic update . masa aku nak setting Cloud Printing dekat Option.. dia tak kuar macam hok skala tu .. satu window baru. tapi dia paparkan dalam bentuk webbase.. … Continue reading

Posted in Umum | Leave a comment

Entry Pertama Pada Tahun 2011

Assalamualaikum wbt Maafkan aku kerana tidak dapat menulis dalam blog ini lantaran kesibukan dan ruang masa yang terhad. Alhamdulillah, permulaan tahun ini berjalan dengan baik, ada reaksi positif dalam pergerakan Sumber Terbuka khasnya di negeri kelahiran aku, Terengganu Darul Iman. … Continue reading

Posted in Umum | 5 Comments