Category Archives: terengganu

Sejarah Lagu Selamat Sultan

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum wbt Semalam, aku baca buku sejarah Darul Iman. Tertarik dengan sejarah Lagu Negeri. Aku nak kongsi dengan tuan tuan semua kat sini. Lagu Selamat Sultan telah dikarang oleh Encik Muhamad Hashim Bin Abu Bakar pada zaman pemerintahan Sultan … Continue reading

Posted in Negeri Terengganu, terengganu, Umum | Tagged , , | 5 Comments

Roti Bakar Ujung Tanjung Seberang Takir

Masih lagi mengekalkan kaedah pembakaran secara tradisional iaitu dengan membakar di atas para, di bawahnya bara arang. Sedap dan murah. Sesiapa yang singgah ke Seberang Takir, jemputlah datang ke Kedai Kopi Pak Ismail di nombor A-84 Kedai Kopi Seberang Takir. … Continue reading

Posted in kedai makan, makan, tahun melawat terengganu 97, terengganu, warung | Tagged , , , | 5 Comments

Tojee Towoak

hari ni aku dengar lagu tojee towoak dendangan saleem iklim. memula tu memang aku sendiri pun tak paham rakap rakap lagu tu. tapi bile dengor molek molek . dia bercerita tentang segala permainan yang aku main masa kecik dulu dulu … Continue reading

Posted in budak budak, lagu, permainan, terengganu | 7 Comments

Jun 2007

welcome jun 2007 … yang masih bercuti sekolah.. cuti la sepuas puas hati korang… bercerita tentang cuti sekolah nih, 31 hb ari tu . aku ke maydin mall kuala terengganu… time sampai kat parking tu.. aku rasa 3 kali aku … Continue reading

Posted in tahun melawat terengganu 97, terengganu, TMT 2008 | Leave a comment